Om oss

Drömmer du om ett nytt kök, ett nytt badrum eller om att exempelvis bygga en ny altan på din tomt? Du är inte ensam. Svensken har aldrig varit så benägen att bygga om idag och vi har aldrig tidigare valt att lägga så mycket pengar på våra egna bostäder. Det ligger rätt i tiden: genom detta så prioriteras exempelvis resor, nya bilar och annat bort – vilket leder till en lite bättre miljö.

Det finns emellertid en massa negativa sidor att ta upp också. Att vi bygger mer innebär inte att vi bygger rätt. Tvärtom. För många så blir en pågående renovering en ren mardröm. Man gör fel, man börjar om, man gör fel igen och så står man där med en plånbok som läcker pengar och är helt sönderstressad. Det finns anledningar till varför många väljer att separera efter en större renovering. Sådana projekt kan ta fram de sämsta ur oss. Det vill vi motverka. Genom att ge konkreta tips, färdiga guider och allmänna råd så hoppas vi kunna visa hur man ska gå tillväga för att lyckas. Vi kommer även att gå igenom vanliga misstag och hur du undviker dessa.

Och, ibland så är det faktiskt bättre att svälja stoltheten och ta professionell hjälp. Vi ska visa hur, och när, det är läge att själv ta ett steg åt sidan. Att hitta den balansen kan vara det bästa beslut du tar. Välkommen!