Kategorier
Målning

Anlita en målerifirma i Stockholm när det är dags att måla om fasaden

Ska ni måla om huset i Stockholm? Färgen på fasaden får gärna vara snygg men är främst till för att förhindra att fukt letar sig in. Därför ska arbetet helst utföras av en kunnig målerifirma.

Visst vill man att husets fasad ska vara välskött och målad i en snygg kulör. Färgen på fasaden är dock främst till för att skydda huset mot fukt och förhindra angrepp av röta och mögel. Därför gäller det att måla om huset i tid, innan färgen rasar. Kustnära hus eller hus som inte står lika skyddat kan behöva målas om oftare än andra. Inte sällan kan man även behöva måla om söderväggen oftare än övriga sidor på huset, då solen är det som sliter mest. För att fasaden och färgen ska hålla så länge som möjligt ska man använda sig av kvalitetsfärg och vara noga med underarbetet. Det får heller inte vara för varmt när man målar eftersom färgen då inte tränger in ordentligt i underlaget utan snarare dunstar bort.

Boka in målerifirman i god tid

Bästa tiden att måla om fasaden är under vår och sommar då luftfuktigheten är som lägst och då det inte regnar. Därför ska man boka in målerifirman så snart som möjligt och inte i sista minuten. Då hinner man också ta in offerter från några olika målerifirmor och jämföra priser. Men man kan inte bara se till kostnaden utan man bör också titta på referenser. Fråga även om det tillkommer hyreskostnad för byggnadsställning eller skylift. Läs mer om målning på denna sida: målerifirmastockholm.nu