Kategorier
El

Behörig elektriker i Stockholm

Att utföra elektriska installationer på egen hand utan behörighet är inte att rekommendera. Istället bör en certifierad elektriker i Stockholm anlitas.

Allting går med elektricitet, heter det i en visa som framfördes på en revy för flera år sedan. Vill vi vara korrekta kan vi säga att allt mer går med elektricitet. Datorer och elektriska instrument av olika slag kräver el. För att rädda vårt klimat ska våra fordon elektrifieras och laddstolpar ska kanske finnas i anslutning till vår bostad. Och för att generera el byggs i allt större utsträckning solceller på hustaken.

Inte märkligt att efterfrågan på behöriga elektriker i Stockholm ökar. Och man ska definitivt inte frestas att utföra elinstallationer som självutnämnd hemmafixare. Sådant kan leda till kortslutning, bränder och allmänt elände där människoliv och egendom kan gå till spillo. Till yttermera visso är det olagligt att utföra elinstallationer utan behörighet. Försäkringsbolagen kommer heller inte att betala någon skadeersättning.

Elektriker i Stockholm inspekterar elinstallationer

Den som köper en äldre villa har förmodligen behov av att anlita olika typer av hantverkare. Elin och Olof har köpt en äldre villa och de vill anlita en elektriker i Stockholm. Köket ska byggas om och nya hushållsapparater ska installeras. I badrummet ska elslingor läggas in för golvvärme. Vardagsrummet behöver fräschas upp och i taket ska spotlights monteras samtidigt som belysningen ska styras med dimmer. Och parets elbil ska ha sin egen laddstolpe utanför huset.

Men är befintliga installationer av el utförda enligt konstens alla regler? Inför köpet har förvisso en besiktningsman undersökt huset mot dolda fel, men har någon tidigare ägare gjort egna installationer? Den elfirma Elin och Olof anlitar går noggrant igenom befintliga installationer. Elektriker föreslår att jordfelsbrytare ska sättas in. Vägguttagen ska förses med petskydd för att undvika att barn som kryper på golvet ska komma till skada.