Kategorier
Bygg

Halkfria och tåliga industrigolv i Stockholm

I vissa verksamheter utsätts golvet för mer slitage än vanligt. Men genom att välja ett industrigolv får man ett golv som klarar det mesta i Stockholm.

Ett industrigolv klarar stötar, tunga maskiner, truckar, temperaturväxlingar och kemi. Dessutom är de fogfria och halkfria för att varar så säkra som möjligt. Industrigolv används så klart inom industrin men de passar också inom byggvaruhandeln, i matbutiker, storkök, skolor, klädbutiker och mycket mer. Men viktigt är att man alltid anpassar golvet efter verksamhet.

Ett industrigolv rullas inte ut som ett vanligt plastgolv utan det gjuts av en plastmassa. Akryl, epoxi eller polyuretan är vanliga material när man gjuter ett industrigolv. Vilket material man väljer beror på vilka egenskaper man vill att golvet ska ha. Men gemensamt för att industrigolv är att de är väldigt tåliga och håller länge.

Därför passar industrigolv extra bra i kök

Industrigolv är fogfria vilket gör dem väldigt lätta att rengöra. Det är därför man oftast väljer att lägga industrigolv där det ställs extra höga krav på hygien som exempelvis i storkök, mejerier och annan matindustri. Vill man lägga in ett industrigolv kan man inte vända sig till en vanlig golvläggare utan man måste vända sig till företag som är experter på fogfria golv.

Ta in kostnadsförslag från några olika företag i Stockholm men titta även på referenser då det är viktigt att golvet blir jämnt och bra. Ofta är de lite mer erfarna företagen bäst på att gjuta industrigolv. Välj en aktör med erfarenhet av att lägga industrigolv i exempelvis sportarenor, parkeringsgarage, industrier och sjukhus.