Kategorier
Målning

Hur lär man sig bäst allt om linjemålning?

Linjemålning är något som man sysslar med om man utbildat sig till målare eller gått någon utbildning som är riktad till områden där man håller på med mätning.

Det är många som tycker om att måla linjer på alla möjliga sätt. En del gör det helst på papper och uppspänd duk där de kan använda sig av relativt ofarlig konstnärsfärg. Andra gillar att spraya linjer kors och tvärs i naturen och på byggnader för att få ur sig sin frustration. En del vill verkligen ha måleri som yrke och letar vägar för att få utlopp för sin kreativitet som målare.

Så småningom är det en del som söker sig till att bli linjemålare. Kanske hamnar du där av en slump eller så har du en längtan efter att måla linjer på gatorna. För visst verkar det rofyllt? Vardagen som linjemålare är lite spännande och allt tyder på att det alltid finns arbete. Det är dock inte alla som är lämpade för att vara ute i ur och skur och arbeta.

Kan man utbilda sig i linjemålning?

Att syssla med linjemålning är inget du på ett enkelt sätt får en utbildning för att klara. Det får bli lite krokiga vägar för att du ska hitta din plats i måleriet på vägar, gator och torg. Det smartaste är att gå på ett bygg- och anläggningsprogram. Där kan du sedan välja att bli målare. En annan väg är att välja inriktningen för mätare och vara med när man mäter vägarna.

Efter dessa två steg är steget inte långt innan du kan få lov att börja måla linjer på vägarna. Andra uppgifter som förekommer är att måla vägmärken och symboler på marken. Kanske önskas en hopphage på en förskola eller så behöver andra lekhagar linjer som är svåra att slita ut. Parkeringsrutor hör till vardagen liksom tjocka raka linjer som ska bli övergångsställen.