Kategorier
Bygg

Att tänka vid hyra av byggställning

Hyra byggställning är betydligt mer ekonomiskt än att köpa. Det gäller framför allt om det är en privatperson som behöver en byggställning. Företag kan också ha flera fördelar med att hyra.

Hyra en byggställning vid renovering av bostaden eller för att smidigare kunna måla fasaden är vanligt. Ska du hyra byggställning finns det några viktiga detaljer att tänka på. Inte bara priset är avgörande utan även den service du får i samband med uthyrningen.
En detalj som rör säkerheten är om du får servicen att byggställningen monteras åt dig. Det är en bra service då det ibland inte alltid är lätt att montera ställningar själv. Ska andra arbeta på ställningen kan det kännas extra tryggt att ett proffs monterat.

Tänk på säkerheten vid hyre av byggställning

Är byggställningen över två meter är det viktigt att tänka på att även du som privatperson räknas som byggherre om du anställer någon för arbete. Då ska du tänka extra på säkerheten. Framför allt är det bra att se till att alltid hyra säkra ställningar som gör det lätt för arbetare att beakta säkerheten. Falla från ställningar är inte ovanlig arbetsolycka.
Arbetar du själv på ställning som privatperson har du själv ansvar för din säkerhet. Bra skyddsutrustning skyddar dig om du skulle falla. När du beställer din byggställning kan du även be om tips och råd kring hur du kan arbeta säkert. Proffs delar gärna med sig av sina kunskaper och du får en bättre arbetsmiljö när du arbetar på höjd.