Kategorier
Okategoriserade

Badrumsrenovering Stockholm – välj rätt företag

Ett av de mest populära projekten idag handlar om en badrumsrenovering. Badrummet har en viktigare funktion idag. Dels så fungerar det som en markör för övriga bostaden. Ett fräscht badrum spiller över på övriga rum och ger en mer exklusiv aura till bostaden. Dels så ge badrummet en möjlighet till själslig rekreation och en möjlighet att varva ner efter en stressig dag på jobbet. Något som de flesta idag behöver. 

Men, en badrumsrenovering är även en kostsam historia och det är ett projekt som kräver kunskap. Ett misslyckande vid en annan typ av renovering går ofta att korrigera. Sker ett misstag i samband med en badrumsrenovering i Stockholm så kan konsekvenserna bli enorma. Vatten- och fuktskador är aldrig lätta att bli av med och kostnaderna kan bli höga. 

Därför rekommenderas också professionell hjälp i samband med att en badrumsrenovering planeras. Det vi nämnde ovan i form av exempelvis fukt- och vattenskador kan nämligen vara problematiskt även sett till försäkringsfrågor. För att ett försäkringsbolag ska ersätta sådana så ställs krav på fackmannamässiga jobb och har man som privatperson valt att genomföra en badrumsrenovering på egen hand så kan man hamna i en rejäl knipa gällande detta. 

Du kan genomföra en badrumsrenovering i Stockholm på egen hand – bortsett från dragning av el och installationer så finns det inga lagliga hinder. Men, du tar enorma risker i och med detta. Rekommendationen är att du tar professionell hjälp. Med Rot-avdraget tillgängligt så blir kostnaderna humana och rimliga.

Tips för att hitta en pålitlig partner för badrumsrenovering 

Stockholm är Sveriges största stad och med detta kan också problem uppkomma. Vilket företag ska du välja för din badrumsrenovering och hur vet du att just ditt val också är det bästa? Det finns problem i branschen och det finns tyvärr många oseriösa företag som utför rena fuskjobb i samband med att de anlitas för arbeten i våtutrymmen som vid exempelvis en badrumsrenovering. Utöver detta finns rapporter om överpriser och om andra problem gällande betalningen – kunden betalar i förskott och beställaren slutar att dyka upp.

Vi tänkte ge några tips för att säkerställa en stabil partner och en högkvalitativ badrumsrenovering. Dessa ser ut som följer: 

  • Offerter. Ta in offerter från så många företag som möjligt och ställ dessa mot varandra. Ta bort de lägsta och de högsta. Välj företag i mitten rent prismässigt. 
  • Kontrollera: Vilka garantier ger man? Hur ser försäkringen ut? Finns det några anmärkningar hos Skatteverket, Kronofogden eller ARN? Vilka behörigheter har man? Ju mer saker du kontrollerar, desto säkrare badrumsrenovering får du. 
  • Referenser. Att man kan visa upp referensprojekt och en möjlighet att kontakta tidigare kunder är viktigt. Detta både gällande kvaliteten på jobbet, men även sett ur ett rent inspirerande syfte. 
  • Totalentreprenad. En rekommendation är att du tar hjälp hela vägen och av ett och samma företag. Det minimerar risken för misstag och det ger både ett effektivare och säkrare jobb. Inte sällan dessutom till ett lägre pris än om du väljer flera olika företag för varje moment i din badrumsrenovering i Stockholm. Gällande priset så är det viktigt att du betalar då jobbet är färdigställt och besiktigat av en extern besiktningsman. Se även till att det finns dokumentation av arbetet. I händelse av framtida problem så ger det dig en enklare väg mot ditt försäkringsbolag.