Kategorier
Okategoriserade

Lastväxlarflak – en flexibel lösning

Istället för att som företag inom transport, logistik eller åkeribranschen investera tungt i en stor fordonsflotta så kan man lägga en lägre summa på att köpa in lastväxlarflak. Detta innebär att man kan använda sig av de befintliga fordonen, men ändå åta sig alla typer av uppdrag. 

Lastväxlarflak kan användas för allt från transport av skrot, för maskiner och utrustning samt för exempelvis uppdrag inom jordbruk och avfall. Det handlar om en rakt igenom flexibel lösning som ger företag en möjlighet att skapa tillväxt – utan att man drar på sig alltför stora skulder. 

Lastväxlarflak – ett val med många fördelar

Väljer man som företag att investera i lastväxlarflak så har man också gjort ett val som ger många fördelar. Vi tänkte här nedan titta närmare på några av dessa – enligt följande: 

  • Flexibilitet. Det spelar ingen roll om en container, en maskin, skrot eller olika byggvaror ska fraktas – det finns lastväxlarflak för alla dessa typer av ändamål. Få alternativ kan erbjuda samma flexibilitet som lastväxlarflak kan göra. 
  • Snabbhet. Att byta lastväxlarflak går på nolltid och detta innebär att man som företag snabbt kan ställa om beroende på vilket uppdrag man anlitas för. Denna effektivitet och snabbhet kommer i slutändan att innebära en ökad vinst. Varje sekund räknas! 
  • Minskade kostnader. Lastväxlarflak innebär en ökad kostnadseffektivitet. Företag sparar in enorma pengar på att välja denna lösning snarare än på att investera i nya fordon. En annan fördel som kommer med lastväxlarflak är att varje last kan maximeras då man alltid kan välja rätt flak utifrån de behov som finns. Snarare än att packa ett flak till häften så kan man välja en mer skräddarsydd lösning och därigenom optimera varje frakt och transport. 
  • Enkelt att lagra. Då lastväxlarflak inte används så tar de inte upp så mycket plats. De är enkla att lagra och för företag som har problem med lagringsutrymme så blir lösningen med lastväxlarflak optimal. Du har det du behöver – men utan att en massa onödig yta tas upp då flaken inte används. 
  • Förenklad logistik. Lastväxlarflak innebär att man kan planera all logistik på ett bättre sätt. De vanliga knutarna och tidskrävande flaskhalsar som normalt kan uppkomma dyker inte upp på samma sätt. Företagets verksamhet blir smidigare tack vare den mångsidighet och de snabba fötter som lastväxlarflak för med sig. 

Välj rätt tillverkare av lastväxlarflak 

De fördelar som finns med lastväxlarflak är alltså både många och väldigt svåra att ignorera. Det handlar emellertid också om ett val som kräver viss undersökning. Dels så finns det många olika varianter, modeller och storlekar vad gäller lastväxlarflak – och dels så finns det också en uppsjö av olika tillverkare. Att välja rätt typ av lastväxlarflak hör också ihop med valet av tillverkare. Vi tänkte här nedan ge några tips om hur du ska göra för att ditt val av tillverkare ska bli säkrare – enligt följande: 

  • Referenser. Var noga med att kontakta tidigare kunder innan du väljer att gå vidare. Hur har de lastväxlarflak dessa kunder beställt fungerat inom deras verksamhet? Viktigt är även att ställa frågan om det handlar om ett pågående samarbete. Svaret på den frågan säger en hel del om både kvalitet och pris. Kort sagt: kommer man att beställa lastväxlarflak från samma tillverkare även i fortsättningen? 
  • Dina behov. Du ska alltid utgå från de behov du har inom din verksamhet – och den tillverkare och leverantör du väljer ska kunna hjälpa dig att hitta ett bra val som täcker dessa unika behov. Vad behöver du, vilka uppdrag får du – och vilka uppdrag siktar du på att kunna börja åta dig? Tillverkaren ska kunna hjälpa dig att skräddarsy en lösning utifrån detta.