Kategorier
Bygg

Satsa på miljövänlig isolering i Dalarna

I Dalarna erbjuds nu möjligheten att investera i både klimatsmart och effektiv isolering för bostäder och andra byggnader. Återvinning är nyckelordet här, med isoleringsmaterial tillverkat av återvunnet tidningspapper.

I dagens moderna samhälle har vi stött på fenomen som knappt var på vår radar för några decennier sedan. Ett av dessa är vårt växande engagemang för miljön och klimatet. Begrepp som växthuseffekt och miljöförstöring har blivit vardagsord som alla bör reflektera över. Återvinning är nu en brinnande fråga inom alla aspekter av vårt liv.

I detta sammanhang är det av yttersta vikt att vi effektivt hanterar våra resurser, inklusive energi och material. Ibland uppstår dock konflikter mellan dessa två mål. För att minska energiförbrukningen kan det vara nödvändigt att använda olika material. Ett tydligt exempel är isoleringen av våra byggnader.

Isolering med ett hållbart val

För att isolera ett hus behövs naturligtvis ett isoleringsmaterial. Men det betyder inte att vi måste använda nya material varje gång, och vi behöver inte heller välja obehagliga alternativ som mineralull eller stenull. Det finns faktiskt smartare och mer miljövänliga alternativ tillgängliga.

Ett sådant alternativ är Isocell, ett isoleringsmaterial som är tillverkat till 100 % av återvunnet tidningspapper. Detta innebär att det inte medför några extra utsläpp i samband med tillverkning, till skillnad från isolering som framställs från helt nya råvaror. Isocell erbjuder dessutom flera andra fördelar, såsom en kostnadseffektiv lösning, enkel installation och ljudisolering. Flera företag som arbetar med Isocell finns tillgängliga i Dalarna och på många andra platser runt om i landet.

Här nedan kan du hitta mer information om isolering i Dalarna
Webbsida: isoleringdalarna.se