Kategorier
Bygg

Vill du veta mer om injektering?

När det uppstår sprickor i bergväggar behövs dessa att ses över. Med en injektering kan man laga sprickor som uppstår, både i källare och i en tunnelbana.

Injektering är inget ord många känner till, om de inte jobbar inom bygg. Det är en teknik man använder sig av för att förstärka material som betong och murverk. Man förstärker betongen genom att injicera en speciell injekteringsmassa i sprickorna. Det är dock långt ifrån alla material som man kan använda metoden på. 

Injektering reparerar sprickor men gör även att ett material blir mer tåligt för fukt. Det är en teknik som man kan använda sig av när man arbetar under mark. Det är vanligt att det används nere i en tunnel där väggarna är av betong. Det är en pålitlig och säker metod som man även tillämpar i källare för att förhindra att fukt tar sig in. 

För att uppnå det bästa resultatet behöver man hjälp av experter för att utföra injektering. Beroende på var det ska göras, kan det behövas olika typer av injekteringsmassor. Detta har de givetvis koll på. En injektering kan göras både utomhus och inomhus, men det är viktigt att det görs på rätt sätt för att få ett bra resultat. 

Hur gör man injektering korrekt?

Det första steget är att experterna analyserar skador på betongen. Därefter kan de behöva borra hål, för att bättre komma åt hela skadan och kunna fylla igen den. När detta är gjort börjar de med att fylla i med injekteringsmassor. Detta görs med hjälp av en speciell utrustning skapad för ändamålet. 

Därefter får massan stelna för att sen bli ett komplett härdat skydd. Injekteringsmassor skapar ett skydd som inte släpper in fukt på samma sätt som tidigare. Utöver det stärker det upp betongen och när sprickorna fylls igen blir ytan hel.

Med en injektering förlänger man även livslängden på materialet. Detta genom att förhindra att nya skador och försämringar uppstår. En injektering är en effektiv metod för att förstärka och skydda det skadade materialet. Tveka inte att höra av dig till proffsen om det finns fler frågor gällande det.